Hoezo houdt de Gemeente Grave ons voor de gek?

Dat de Gemeente Grave ons geregeld voor de gek houdt is intussen bij de meeste burgers wel bekend. De wekelijkse praatjes van de burgemeester in de Graafsche Courant kunnen daar niets aan veranderen. Trouwens, wie leest die nog?

Ik doel met name op de financiële positie van onze gemeente. Die holt zienderogen achteruit, ondanks dat de burgemeester regelmatig blijft herhalen dat we er zo goed voor staan. Het is waar dat we de bodem nóg niet hebben bereikt maar we zijn er wel naar op weg. Met een snelheid van miljoenen per jaar!

Ik verwijs hierbij graag naar de uiteenzetting op deze site zélf onder de paragraaf ‘Politiek commentaar’ met als hoofd ‘Gemeente Grave houdt ons voor de gek’.

De gemeenteraad stelt zelden kritische vragen hierover, sterker nog, de meerderheid bewierookt zelfs het financiële beleid. Ze hebben helemaal niet door dat ze bij de neus worden genomen. En dat is nou net de bedoeling van Burgemeester en Wethouders.

Het is meer een kwestie van ‘in slaap sussen’. Wat niet weet, wat niet deert …..

Dat ze een keer met de billen bloot zullen moeten, dat is van later zorg denken B&W. Tot die tijd kan er nog worden potverteerd en nog meer schulden worden gemaakt. Het vertrouwen van verreweg het grootste gedeelte van de burgers zijn ze toch allang kwijt. Over twee maanden weten we meer. Dan mag er weer worden gestemd.

De partijen die meedoen zullen u ook niet vertellen waarom het gaat, zoals het gaat. Zij willen alleen maar dat u op hen stemt. En verder niks hierover: geen geouwehoer! Ik ben benieuwd.

Louis Sparidans

 

 
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.