Het zal je kind maar zijn

Sinds de intentie werd uitgesproken voor een nieuw schoolgebouw in Grave Oost, is er sprake van controverse. Nadat er plotseling door de gemeente een zak met geld gevonden was om het Visioterrein te kopen is alles in een stroomversnelling gekomen. De nieuwe ‘brede school’ moest in de buurt van de school van Visio komen. Buurtbewoners hebben van het begin af aan aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid. Dit is door de meeste raadsleden en bestuurders afgedaan als ‘not in my backyard’ praat.
Desondanks spreken de buurtbewoners op iedere inspraak en informatieavond weer hun zorg uit. Niet voor hun eigen kinderen, maar voor de kinderen van andere ouders.

Donderdag 12 april j.l. was er een informatieavond voor de ouders van de nieuwe brede school. Over de inhoud van deze avond zal ik op ander moment mijn bedenkingen met jullie delen.

Het grote hangijzer, dat niet behandeld werd op deze avond, was de verkeersveiligheid. Het zijn niet de buurtbewoners die voor de veiligheid van kinderen opkomen, maar de ouders zelf. Het item stond niet meer op de agenda, maar kwam wel ter sprake. Waarom stond het niet meer op de agenda? VVD-wethouder Joon had afgezegd en de gemeente Grave wenste niemand anders af te vaardigen. Met het stuk dat er nu ligt kan ik dat ook prima begrijpen, daar de ambtenaar geen fijne avond gehad zou hebben.
De gemeenteraad heeft het item verkeersveiligheid al twee keer van de agenda gehaald. Ben Litjens heeft meermaals aangeven dat hij een gedragen plan wil zien met goedkeuring van Veilig Verkeer Nederland. Dit is volgens de gemeenteraad en het college niet nodig. Wij hebben prima verkeersdeskundigen die dit varkentje wel kunnen wassen, menen zij.

De gemeenteraad legt geen ei en omdat er toch iets moet liggen, zijn de verkeersdeskundigen van de gemeente Grave aan het werk gegaan. Ik weet niet of ik het nu voorliggende plan dom of moorddadig moet noemen.
De gemeente is uitgekomen op de bouw van twee vluchtheuvels op de Paringetweg en de Estersveldlaan.

Kinderen die met de fiets komen kunnen dan in twee keer oversteken. Zie je het al gebeuren, kinderen van 8 jaar alleen op de fiets, de Paringetweg of de Estersveldlaan (ook wel Estersveldracebaan genoemd) in twee keer oversteken?
In de ochtendspits, vol met auto's en vrachtwagens, of wanneer de A73 weer eens is geblokkeerd? Dit is echt van de pot gerukt.

Oh, en wanneer gaan ze met de bouw van deze vluchtheuvels beginnen? Na de bouwvak, als de scholen weer zijn begonnen……
Het is niet de vraag of er een kind aangereden wordt, maar wanneer? En nee, mijn kinderen betreft het niet, die hoeven enkel de straat over te steken.

Maar het zal je kind maar zijn......

Frank Stoffer.
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.