“Er is geld zat …..”

 

“Er is geld zat, we hoeven ons nergens zorgen over te maken”. Herkent u deze uitspraak nog? Vooral aanhangers van de LPG (Lokale Partij Grave) of stemmers daarop zullen zich deze uitspraak goed kunnen herinneren, want hun fractievoorzitter destijds (Rick Joosten) gebruikte deze oproep bij herhaling te pas en te onpas om stemmen te winnen tijdens de campagne voor een nieuwe gemeenteraad, ruim een halfjaar geleden. 

Ondanks dat meerdere columns in de Arena en op deze site, waaronder enkele van mezelf, al geruime tijd wezen op een penibele financiële toestand van de gemeente Grave. Ook meerdere raadsleden van de oppositie wezen daar in de voorbijgaande raadsperiode eveneens geregeld op.

Nu is Rick Joosten zelf wethouder in een coalitie van LPG en CDA en nog wel ‘wethouder van financiën’ en presenteerde hij onlangs zijn eerste begroting, die voor 2019, met een TEKORT van niet minder dan 1,2 miljoen euro!

Maar hij voegde er meteen een lijst bij van 56 opties waarop bezuinigd kan worden of waarvan de belastingen voor de burgers kunnen worden verhoogd.

Het hoeft niet allemaal tegelijk voor het jaar 2019 te worden gerealiseerd, want het is ook nog ‘goed’ voor het jaar 2020 want dan moet er opnieuw worden bezuinigd, dat staat nu al vast! Het is maar dat u het weet.

De gemeenteraad gaat er binnenkort over beslissen, want er moet uiteindelijk wél een sluitende begroting worden overgelegd!

 

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.