Wat moeten we met Grave?

 

Het is intussen alweer 10 maanden geleden dat er in Grave een opiniepeiling werd gehouden. Misschien weet u het nog: (afgerond) bijna 60 % koos voor een of andere vorm van herindeling, oftewel een fusie van gemeenten in het Land van Cuijk en (slechts) ruim 40% koos voor het zelfstandig blijven van Grave. 

Dat laatste was en is een stokpaardje van de Lokale Partij Grave, de LPG. En dat is ook wel te begrijpen als je je al jaren onder de naam ‘Lokale Partij’ presenteert. Gelukkig staat het iedereen vrij om ook zo te kiezen.

 

Dat bijna 6 op de 10 inwoners voor herindeling koos vond de LPG niet zo interessant. Want ze wisten Ben Peters van het CDA gemakkelijk om te praten om óók voor een zelfstandig Grave te gaan. Ofschoon het CDA als partij eigenlijk al heel lang alléén maar tot herindeling had besloten.

Voor Ben Peters zelf was dat helemaal géén probleem. Hij had immers al meermaals te kennen gegeven dat hij (koste wat kost) wethouder wilde worden, dus draaide hij maar wat graag 180 graden om. Van kiezersbedrog had hij kennelijk nog nooit gehoord.

 

Nu zitten we dus met z’n allen ‘in ’t schip’. Nog drie jaar zullen we zo moeten ronddobberen en doormodderen, want pas dan zijn er weer nieuwe verkiezingen. Ofschoon Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis al volop bezig zijn met hun fusieplannen. 

Maar wie weet, misschien gaan ook de LPG en het CDA tussendoor wel ‘het licht’ zien. Tot het zover is zal evenwel de vraag blijven: Wat willen ze precies met ‘ons Grave’ en tellen de burgers nog mee? Ook LPG-ers zullen moeten afwachten welke kant het op gaat.

 

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.