Schulden maken!

De gemeente Grave bereidt zich stiekem voor op een grote fusie ‘Land van Cuijk’. Zelfs de LPG, ook al zeggen ze nog zo vaak dat ze zich vooral sterk maken voor een zelfstandig Grave. Maar, ze zijn daar toch niet dom. Ze weten drommels goed dat een grote fusie op termijn onontkoombaar is.

Ruim twee jaar geleden bracht Bureau Berenschot een goed en degelijk rapport uit over hun bevindingen in het Land van Cuijk. Ofschoon met name de LPG dat meteen afkraakte omdat ‘Berenschot’ uitkwam op een fusie als eindconclusie, bleef hen één ding uit dat rapport goed bij. 

En dat was een onderlinge vergelijking van de financiële positie van de vijf gemeenten. Sint Anthonis bleek daaruit over de ‘beste papieren’ te beschikken, in tegenstelling tot Boxmeer, die veruit de hoogste schuldenpositie innam. 

Grave concludeerde daar uit: we moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen; dus óók schulden maken! Dat ‘Berenschot’ daarnaast de matige bestuurskracht van Grave hekelde was natuurlijk tegen het zere been!

Voor Rick Joosten (LPG), wethouder van financiën en sportbeleid (en bekend om zijn uitspraken zoals ‘we hebben geld zat’) een reden om afgelopen weken plotsklaps uit de lucht te  komen vallen met een voorstel om bijna zes miljoen euro bij te lenen voor een nieuwe sportaccommodatie aan het Kranenhof.

Het is nog niet zover, de gemeenteraad moet er zich nog over buigen en die hebben tot nu toe al bijna 50 vragen resp. twijfels op papier gezet. Het ‘Rick Joosten-sportpark’ (of misschien wel met de naam van Lex Roolvink?) zal er nog niet zo gauw komen, of toch?

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.