Hoera, ons zelfstandige Grave!

Grave wil koste wat kost zelfstandig blijven. Dat vindt niet alleen de meerderheid van de gemeenteraad maar ook ons College van Burgemeester en Wethouders. Niet dat de bevolking dat wil (er stemde vorig jaar slechts 40% voor zelfstandigheid!) maar zo kan dat nu eenmaal gaan in de politiek. 

Ik schreef er al eens eerder over. De inwoners van Grave hebben daar niks over te vertellen! De Lokale Partij Grave (LPG) en het CDA maken samen de dienst uit en daarmee BASTA!

Toch begingen ze afgelopen week weer een enorme blunder. Het zelfstandig willen blijven valt nog niet mee. Er diende een zitting bij de Raad van State tegen een aantal boomtelers waarbij Grave helemaal AF ging. En dan te bedenken: de Raad van State is het hoogste bestuurscollege in ons land.

De vertegenwoordiger namens ons gemeentebestuur begreep er niks van. ‘De Gelderlander’ schreef zelfs (en ik citeer): ‘De Raad van State kon er tijdens de zitting geen touw meer aan vastknopen over wat de gemeentewoordvoerster allemaal zei. Die sprak zich zelfs een aantal keren tegen.’

Geen goede beurt van Grave en dat zelfs op het hoogste niveau!

 

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.