Houdt stand!

 

Niet dat ik er zozeer aan twijfel, maar een steuntje in de rug is nooit weg. Namens de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Tunnis heeft Wim Hillenaar, de burgemeester van Cuijk, de gemeente Grave namelijk nogmaals uitermate vriendelijk uitgenodigd om deel uit te maken van de nieuw op te richten gemeente ‘Land van Cuijk’. 

 

Maar zoals bekend is ‘onze’ LPG (Lokale Partij Grave) al jaren faliekant tegen een grote fusie in onze regio. En de andere partij die het in Grave voor het zeggen heeft, het CDA, wil eerst nogmaals enkele jaren uiterst zorgvuldig te werk gaan om te achterhalen wat de inwoners van Grave eigenlijk willen. Zij hebben onlangs laten weten daar nog wel een paar jaar voor te willen uittrekken.

 

Indien Grave vóór Kerst niet anders besluit, is de eerstvolgende mogelijkheid om te kunnen fuseren in praktische zin pas in 2026 weer aan de orde. De LPG belooft ons gouden bergen, dus rekent u maar op nóg ‘zeven vette jaren’ met een zelfstandig Grave! Niet dat ik er zélf in geloof, maar er zullen best nog een aantal Gravenaren te vinden zijn die zoiets zeer zullen toejuichen. Zij rekenen erop! 

 

Ikzelf?  Ach, ik zal het zeker min of meer lijdzaam ondergaan. Maar met mij hoef je geen medelijden te hebben. Ik denk weliswaar dat we beter af zullen zijn om samen met die andere gemeenten één krachtige nieuwe gemeente te worden. Maar als te zijner tijd de meerderheid van Grave anders beslist, vooruit, dan moet het maar zo. Ik wil eigenlijk die ‘gouden bergen’ van de LPG ook wel meemaken. 

 

Dus LPG en CDA, houdt heldhaftig stand. Je wilt nu toch zeker niet opeens als een stelletje slappelingen alsnog gaan ‘draaien’. Sluit dan liever de tent maar. Dan ontstaat er wellicht weer nieuwe hoop voor al die Gravenaren die wél vooruit willen. 

 

Bovenstaand verhaaltje lijkt een beetje licht ironisch en dat is het ook.

 

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.