Beste Astrid, al is de leugen nog zo snel …..

Een hele pagina in de Arena van het afgelopen weekend, het kan niet op bij de LPG. Met als uitgangspunt ‘een gezonde zelfstandige gemeente Grave’. Laat me niet lachen!
Beste Astrid, daar horen écht geen leugens bij. Ik begrijp dat je je stelling graag wilt doen geloven door sommige inwoners van Grave, maar de feiten die je noemt liggen wel wat anders dan zoals jij ze presenteert. Je moet geen kletskoek verkopen, heus daar houden inwoners van Grave niet van!
Grave zit op zwart zaad en dat is de realiteit. Zo zou de kop van je pagina-vol betoog beter hebben kunnen luiden. Dat zou ook gemakkelijker te onderbouwen zijn geweest. Ik begrijp dat je dan tot slot niet graag zou hebben willen vermelden: ‘En dat is voornamelijk de schuld van de LPG’, maar zo is het helaas wel.
Je tactiek is volkomen duidelijk. Door de schuld te leggen bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk, in oprichting, hoop je twee vliegen in één klap te vangen: het Land van Cuijk is onbetrouwbaar én daarom wil de LPG daar niet bijbehoren. 
Ook de werkorganisatie CGM, waar Grave in 2021 nog steeds bij behoort, deugt niet volgens jou. Ze kunnen immers volgens jou niet eens correcte informatie verschaffen! Tot voot kort was de LPG nog heel positief over CGM.
En ‘preventief toezicht’, de term die je gebruikt is ‘leuk’, maar je weet ook, we komen dan gewoon onder curatele van de Provincie te staan, omdat Grave ‘onder water’ komt te staan. Lieg niet, maar zeg ook gewoon dat de Hoge Raad de gemeente Grave door haar funeste manier van handelen, de gemeente definitief veroordeeld heeft voor het faillissement van de Graafse scheepswerf en voor alle financiële gevolgen van dien.
Maak de mensen niet wijs dat Grave daarmee wegkomt, omdat we daarvoor verzekerd zouden zijn. Ik ben ervan overtuigd: dit gaat Grave vele miljoenen méér kosten dan de verzekering daaraan zal bijdragen. Zullen we daarom wedden?
Heus Astrid, het gaat steeds slechter met Grave. We ‘bakken’ er niet veel meer van en het is nog maar de vraag of de regio ons nog wel wil hebben. Als er eentje niet te vertrouwen is, dan is Grave het zélf wel. 
‘Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’.
Louis Sparidans
 
 
 
 
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.