Een gitzwarte dag voor Grave

Met ingang van maandag 1 februari 2021 zal Grave niet meer bekend staan als een centrum voor bijzondere kunst, muziek en cultuur, zowel in Grave als in de regio. De gemeente heeft namelijk per vandaag de stichting ‘Kunst in het Kerkje’ UIT het kerkje in Velp gezet, na bijna 45 jaar lang vele exposities en muziekuitvoeringen met groot succes te hebben georganiseerd. 
Met alleen maar de niet-aflatende inzet van vele tientallen vrijwilligers, door de jaren heen!
Zonder motieven of argumenten te noemen heeft de gemeente een halfjaar geleden per brief aan de stichting medegedeeld dat ze moest vertrekkken. Je gelooft het niet: zonder meer. 
“Dat hebben we toch maar mooi gefikst”, zal wethouder Lemmen vandaag tegen de burgemeester zeggen. “We kunnen nu met het kerkje doen en laten wat we maar willen”.
Het was al wél bekend dat de wethouder en het bestuur van de stichting niet samen door één deur konden, maar dat een ‘uithuiszetting’ daarop zou volgen verbijsterde iedereen.
Uiteraard heeft het stichtingsbestuur meermaals gereageerd, maar er volgde daarop geen enkele positieve reactie. Ook een petitie met ca. 1300 steunbetuigingen werd volledig genegeerd. Een klap in het gezicht van alle ondertekenaars!
Wat een College van burgemeester en wethouders! Wie wil er nog een gemeente waar zó wordt omgegaan met de inwoners? Ik ben benieuwd hoeveel mensen op 17 maart a.s. nog voor het behoud van de gemeente Grave zullen stemmen.
Met een ‘NEE’ stemt u dan voor het opgaan in één Land van Cuijk.
Louis Sparidans
 
 

 
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.