Reactie op advertentie van Ben Litjens

Waarde Ben.
Laat ik vooropstellen dat ik met veel interesse heb kennisgenomen van je paginagrote advertentie in de Arena van dit weekend. Het is je goed recht en het zij je gegund.
Ik begrijp je ook. Je voelt je duidelijk ‘in het kruis getast’, zoals wij dat vroeger zeiden en laat dat ook overduidelijk blijken. Toch wil ik nog een paar opmerkingen aan je voorleggen, in de hoop dat je er ook op zult reageren.
Misschien ben je té goedgelovig. En heb je plotseling téveel vertrouwen gekregen in je partners bij de LPG. Zij beschuldigen namelijk eveneens de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk van onbetrouwbaarheid. 
Niets is minder waar en dat weet wethouder Anja Henisch maar al te goed. Er was namelijk helemaal géén overeenkomst over de voorgestelde bezuiniging door Grave voor een bedrag van driekwart miljoen, weet ik uit een vertrouwde bron.
Het is dan ook geen fair-play van Grave om de schuld bij de andere partij te leggen. Zo raak je steeds verder van huis en maak je het de aangewezen bemiddelaar steeds moeilijker. Hij zal ook rekening moeten houden met de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer, die opriep om Grave te helpen uit het slop te geraken.
De LPG gaat zelfs nog verder en noemt een en ander ‘geen toeval meer’. Een complot dan?
Je schrijft voorts dat opposanten van je ‘Grave stuk willen maken’. Het zijn jouw woorden!
Hierin voel ik ook mijzelf aangesproken.
Beste Ben, je weet zelf maar al te goed: ik heb alleen maar het beste voor met Grave, óók met het belang van alle inwoners! Ik ben er oprecht van overtuigd dat een betere toekomst voor Grave gelegen is in het meedoen aan een fusie. En ik onderbouw dat standpunt steeds opnieuw.
Tot slot wijs ik nog op de bijna-verdubbeling van de kosten van CGM in zeven jaar tijds, zoals je schrijft. Het is helaas helemaal waar. Maar ben je vergeten dat onze eigen burgemeester, Lex Roolvink, samen met de twee andere burgemeesters van Cuijk en Mill, periodiek wisselend voorzitter van CGM was.
Hij zat er dus met zijn neus bovenop maar vond de kostenstijgingen gedurende al die jaren kennelijk prima. En nu maar weer de schuld bij de ander zoeken. Dat is niet netjes, Ben!
Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.