Het gezond verstand heeft gezegevierd

De angel is eruit. De overgrote meerderheid van de inwoners van de gemeente Grave heeft gekozen voor toetreding tot één gemeente Land van Cuijk. Een verstandige keuze. Een pluim voor alle mensen die hieraan de voorkeur gaven! Ruim twee-derde van het totaal.
Tegelijkertijd moeten we de LPG (Lokale Partij Grave) tezamen met haar vriendjes van VVD en Keerpunt condoleren met hun verlies, want zij wilden, ondanks alle financiële en bestuurlijke problemen die intussen iedereen wel kent, dat Grave zelfstandig zou blijven. Ook Freddy Klooté gecondoleerd!
Dankzij alle door hen ondernomen vertragingstactieken, al van ver vóór de coronatijd, kunnen deze drie partijen echter nog tot 2026 op het pluche blijven zitten, want pas dan kan Grave voor het eerst weer aansluiten bij het Land van Cuijk. Het pluche betekent véél voor hen, méér dan het belang voor de inwoners van Grave. Dat blijkt wel.
Een fusie binnen het Land van Cuijk zou evenwel veel éérder hebben gekund, want drie jaar geleden, in 2018, stemden reeds 6 op de 10 inwoners van Grave, tijdens een officiële volksraadpleging eveneens al vóór een fusie en slechts 4 op de 10 voor zelfstandigheid. Maar dat zat de LPG toen niet lekker. Dat is nu dus nogmaals fors uitgesproken!
Maar laten we daar niet te lang op terugkijken. Het gaat er nú om hoe we op de best mogelijke manier de komende vijf jaar kunnen doorkomen. Als er wat meer naar de belangen van de inwoners wordt gekeken moet dat lukken. Ondanks alle bezuinigingen en belastingverhogingen die ons te wachten staan. Nog ‘even’ doorbijten dus!
 
Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.