De LPG zet de burgemeester definitief aan de kant

Eigenlijk vermoedde iedereen het al langer, de LPG heeft de leiding in het stadhuis overgenomen. Het wordt nu ook duidelijk waarom burgemeester Roolvink op het moment dat Grave in een politieke crisis verkeert, blijft zwijgen over de herindeling van het Land van Cuijk. Zelfs een absurd en misleidend referendum kon hij niet voorkomen. Hij ziet het allemaal lijdzaam aan.
Het is dan ook niet de burgemeester die -nu Grave een uitzichtloze toekomst tegemoet gaat- de Graafs burgerij moed inspreekt maar de LPG.
In de Arena van 6 maart heeft de LPG de informatievoorziening over de toekomstige dienstverlening aan de burgers van de burgemeester overgenomen. De partij komt in de krant met een belangrijke bekendmaking: “Ook na 2022 gaat de dienstverlening aan onze inwoners gewoon door”. 
De LPG kondigt ook alvast aan dat zij na 2022 gaat “bouwen aan een nieuwe organisatie”. Dat gaat bakken met geld kosten, geld dat er niet is. Maakt niet uit, is de redenering bij de LPG, de rekening zien de Graafs burgers tegen die tijd wel tegemoet. 
Misschien mogen wij de LPG erop wijzen dat er in 2022 eerst nog gemeenteraadsverkiezingen zijn en dat dan de burgers van Grave even aan de beurt zijn om de LPG hun rekening te presenteren. De LPG regeert vrolijk over haar graf heen. Hoe bont kun je het maken?
De proclamatie in de krant legt de instelling van de LPG helder bloot. De tekst is geschreven in de meervoudsvorm zoals koningen en keizers die vroeger gebruikten. ‘Wij, de koning van Nederland’ is vervangen door ‘Wij, de soevereine vorsten van Grave’. Alleen wij bepalen de orde en toekomst van Grave, en niemand anders. Zeker niet de burgemeester. Die staat allang aan de kant en voert gedwee onze beslissingen uit. En dat bevalt hem goed.
Wil Baaijens, Hans Satter; www.gravepolitiek.nl
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.