Destructieve politiek en ruilhandel in Grave

De Graafse politiek is definitief ontaard en voor jaren stuk. De politiek in Grave had nooit een positief imago maar wat zich dinsdagavond afspeelde in de raadszaal van Grave tart elk voorstellingsvermogen. De volhoudende destructieve houding van de Lokale Partij Grave die tegen een eigen motie stemde om in zee te gaan met Keerpunter Ben Litjens, die een absurde, niet uitvoerbare motie indiende waardoor het feitelijk onmogelijk is dat Grave aansluit bij de overige gemeenten Land van Cuijk. Leg dat maar eens uit *).
Over de motie van Litjens hadden LPG en VVD geen vragen, voor hun was een debat over de motie niet nodig. Dat hadden ze de afgelopen weken kennelijk al achter de schermen gedaan. De mogelijkheid voor een raad breed gedragen referendum werd door LPG en VVD zo simpelweg getorpedeerd. Zo werkt de hypnose van de macht.
De emoties in de vergadering liepen hoog op, de vergadering werd voortdurend geschorst en het gebrek aan bestuurlijk leiderschap werd almaar zichtbaarder in de persoon van een geïrriteerde burgemeester die niet wist te regisseren maar zich gewoon niet had voorbereid. Hij had ook niet altijd door ook waar hij aan toe was.
De gevolgen waren rampzalig: wethouder Ben Peters nam ontslag, de voorzitter en oprichter van Keerpunt, Jacques Leurs deed hetzelfde en de verhoudingen in de raad van Grave zijn voor jaren verziekt. De LPG ruilde wethouder Ben Peters in voor een andere Ben, Ben Litjens aan wiens grillen ze nu zijn overgeleverd. 
Grave is de komende jaren nauwelijks bestuurbaar. Het is het gevolg van de nietsontziende politiek van De Lokale Partij Grave, uitgevoerd met kleine broertje VVD. Op financieel terrein heeft de provincie Grave flink de wacht aangezegd. Er moet fors in de uitgaven worden gesneden, de gemeentelijke belastingen moeten omhoog. Het staat er niet goed voor voor de burgers van Grave dat in het Land van Cuijk niet meer gezien wordt.

Wil Baaijens, Hans Satter; www.gravepolitiek.nl

*) Wie wil kennisnemen van de absurditeit van de motie, lees op de site www.arenalokaal.nl. het ingezonden stuk van Ronald Eibersen: ‘Een opgediende motie’. Ook te lezen op de Facebookpagina van het CDA Grave.

 
 
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.